MOTOR JIKOV CNG
CZ    EN
Člen skupiny MOTOR JIKOV GROUP
Přejít k hlavnímu obsahu webu
MOTOR JIKOV CNG > TISKOVÉ ZPRÁVY > Přes 1000 návštěvníků v MOTORU JIKOV Strojírenská a.s.
Přes 1000 návštěvníků  v MOTORU JIKOV Strojírenská a.s.

„Moderní, automatizovaná, robotická výroba na vysoké úrovni. Výborná organizace celé akce pro veřejnost. Perfektní předvedení a vysvětlení postupů výroby u strojů,“ napsala spokojená návštěvnice dnu otevřených dveří v MOTORU JIKOV Strojírenská v Soběslavi do knihy návštěv. A nebyla sama. „Návštěvníci zaplnili více než osm stran pochvalnými a děkovnými příspěvky. Zájem exkurze byl obrovský, překvapil nás a samozřejmě velmi potěšil,“ zdůraznila personální ředitelka MOTORU JIKOV Group a.s. Iva Fantyšová.
Na den otevřených dveří soběslavského provozu zavítalo 1017 návštěvníků. Akci nemohl vynechat ani předseda představenstva a generální ředitel MOTORU JIKOV Group a.s. Miroslav Dvořák. „V Soběslavi je cítit, že lidé mají k fabrice téměř osobní pouto. Jsem rád, že se přišli podívat naši bývalí zaměstnanci, rodinní příslušníci těch současných i další lidé, možná právě budoucí zaměstnanci,“ zdůraznil Miroslav Dvořák.

Ukázat moderní vybavení a pracovní podmínky potenciálním zaměstnancům v modernizovaném závodě byl jeden z cílů akce. MOTOR JIKOV Strojírenská a.s. shání zaměstnance na pozice obsluhy CNC obráběcích center, strojírenské dělník nebo mechaniky seřizovače. „Loni jsme pořídili robotizovanou automatizovanou výrobní linku za šedesát milionů korun, která i podle reakcí návštěvníků zaujala každého. Na začátku exkurze viděli lidé úplně nové obráběcí centrum, na kterém budeme obrábět rameno přední nápravy pro terénní vozy automobilky Jaguar Land Rover,“ zdůraznil ředitel divize Obrábění MOTORU JIKOV Strojírenská a.s. Radek Mach.

Lidé se dozvěděli, že v MOTORU JIKOV Strojírenská a.s. pracuje 400 zaměstnanců, firma dodává součástky pro nákladní automobilky Scania a MAN, díly pro terénní čtyřkolky a golfové vozíky největšího světového výrobce E-Z-GO, nýtovací nástroje a součástky do světových automobilek.
Pro návštěvníky akce bylo kromě exkurzí připraveno občerstvení zdarma, pro děti několik atrakcí od malování na obličej, přes skákací hrad, lezeckou stěnu až po autodráhu.

FOTOGALERIE – Den otevřených dveří MOTORU JIKOV Strojírenská a.s.