MOTOR JIKOV CNG > TISKOVÉ ZPRÁVY > Test Škoda Citigo 1,0 CNG Green-tec na Autosalon TV Prima
Test Škoda Citigo 1,0 CNG Green-tec na Autosalon TV Prima

Zajímavou reportáž o Škodě Citigo uvedla TV Prima ve svém 14. dílu pořadu Autosalon. Škoda Citigo je malým městským vozidlem, které automobilka Škoda uvedla na trh ve druhé polovině loňského roku, rychle na to se pak vůz objevil i ve variantě na zemní plyn. Jedná se o nejmenší vůz automobilky Škoda, který však nabízí překvapivě velký prostor pro posádku, pohodlí, praktičnost i moderní technologie. A co je nejdůležitější, také dokonalé předpoklady pro městský provoz. K dispozici je v třídveřovém nebo pětidveřovém provedení. Jedná se o historicky první vůz Škoda s pohonem na CNG.

Vozidlo je postaveno na stejné platformě koncernu Volkswagen jako sourozenci VW up! a Seat Mii. Citigo CNG Green tec dosahuje emisí 79 g CO2/km. Tuto nízkou hodnotu umožňuje jednak palivo – zemní plyn – a dále pak technologie ŠKODA Green tec s prvky, jako jsou systém Start-Stop, rekuperace brzdné energie a pneumatiky se sníženým valivým odporem. Městský vůz s motorem o výkonu 50 kW (68 koní) spotřebuje pouze 2,9 kg zemního plynu na 100 km. Dojezd vozu činí 610 km (410 km na plyn, 200 km na benzin z 10l přídavné nádrže, kterou je vůz rovněž vybaven).

Reportáž můžete shlédnout zde.

Společnost Motor Jikov provozuje celkem již 20 vozidel na stlačený zemní plyn a mezi nimi právě i 3 škodovky Citigo.

Škoda Citigo - Motor Jikov